Eind 2021 is CEO Capabel begonnen met de dienstverlening waarbij we bedrijven helpen met het oprichten en inrichten van een Raad van Advies. Inmiddels hebben we zo’n 11 bedrijven geholpen met o.a. het opstellen van het gewenst profielen, met de governance (o.a. het opstellen van directie  regelementen en statuten) en met het werven en selecteren van kandidaten. Jan Willem Onink, adviseur Raad van Advies zet voor u de zaken nog even op een rij.

Een Raad van Advies is een mooie toevoeging aan het instrumentarium van adviesmogelijkheden waar een ondernemer uit kan kiezen. Belangrijk verschil met bedrijfsadviseurs en consultants: een RvA wordt bij voorkeur ingevuld met mensen die ‘op beslisniveau’ de klappen van de zweep zelf hebben gevoeld, en ondernemers kunnen behoeden voor fouten die zij zelf eerder maakten.
Die groeipijn herkennen, die issues vanuit eigen ervaring kunnen doorzien, die latente kansen manifest kunnen maken.

Onderzoek wees uit dat bedrijven die gebruik maken van de kennis, kunde, ervaring en competenties die terug te vinden zijn in een RvA, uiteindelijk zorgen voor betere prestaties. Zowel operationeel als financieel. Wij vernemen groeiende interesse binnen het bedrijfsleven om met een RvA te gaan werken. Een ‘slijpsteen voor de geest’ voor de soms eenzame ondernemer of het sterk gefocuste directieteam.

De afgelopen weken was ik in gesprek met een divers pallet aan bedrijven. Deze varieerden van ingenieursbureaus tot een uitzendorganisatie, van een installatiebureau tot een softwareontwikkelaars en van een opleidingsinstituut tot een groothandel in luxery goods.

Die variatie bevestigt dat een RvA niet per se is weggelegd voor specifieke bedrijven. Alhoewel onze doelgroep zich voornamelijk beweegt tussen omzetniveaus van 10 tot 250 miljoen euro, is een RvA niet zelden ook een uitstekende oplossing voor start- ups en scale ups. In die zin verwachten wij veel van het samenwerkingsverband dat gesloten is met The Gate. Hét platform waar tech-startups uit de Brainportregio terecht kunnen om een vliegende start te maken.

De methode die CEO Capabel hanteert is eenvoudig. We helpen bij het oprichten en inrichten van een Raad van Advies. Dit betekent dat we het bedrijf tijdens een intakegesprek goed willen leren kennen vanuit bedrijfskundig perspectief. Qua documentatie (Profiel, RvA-Reglement, Overeenkomst van Opdracht, etc) worden onze klanten volledig ontzorgd. Ook het voorstellen van de juiste kandidaten voor de RvA nemen wij desgewenst voor onze rekening. In die zin dat wij uit ons bestand van zo’n 450 (ex) ondernemers en bestuurders passende suggesties doen op basis van het zorgvuldig ontwikkelde profiel. De definitieve keuze is uiteraard aan onze klant!

Dus wilt u ‘gezond groeien’ met behulp van een Raad van Advies? Neem dan gerust contact met mij op voor een eerste afweging. Dat kan via jan-willem.onink@rvacapabel.nl of per telefoon via 06-46978478.

Vraag de whitepaper ‘Gezond groeien met een Raad van Advies’ aan.

Jan-Willem Onink

Bekijk profiel

LinkedIn

Vragen? Neem contact op met ons. Of vul het contactformulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 

Gerelateerde blogberichten

Raad van Advies? Een ‘slijpsteen’ voor de ondernemende geest!

Eind 2021 is CEO Capabel begonnen met de dienstverlening waarbij we bedrijven helpen met het oprichten en inrichten van een…

Verder lezen

Interview met Herman Molenaar: ‘Een Raad van Advies helpt bij het verduurzamen van MKB-bedrijven!’

Herman is voormalig MD en CFO van Vanderlande en sinds 1 februari is hij voor zichzelf begonnen. Stil zitten is…

Verder lezen

Meld u aan voor de e-mail nieuwsbrief