Onze adviseur Jan-Willem Onink heeft DERO GROEP begeleid bij het oprichten en bemensen van een Raad van Advies. DERO GROEP is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen met industriële robots. Met een kleine 170 medewerkers is men actief vanuit drie vestigingen en bedient men internationaal een mooie klantenportefeuille. DGA Maro Dedel aan het woord.

 

Waarom hebben jullie gekozen voor een RvA?:

Als directie van DERO GROEP weten we best veel, maar niet alles. Daarom zijn wij – met ondersteuning van Jan-Willem Onink van RVA Capabel – opzoek gegaan naar een club wijze mensen met levenservaring én ervaring op het gebied van bedrijfsvoering en bedrijfskundige processen.

Ook hadden we behoefte aan extra kennis over zaken waarover we zelf onvoldoende expertise hebben. We benoemden een Raad van Advies, als versterking voor, en verlengstuk van de directie

Onze RvA helpt ons antwoord te geven op nieuwe en soms lastige vraagstukken, variërend van strategische zaken tot juridische aspecten, bedrijfsvoering, etc.

Wat is het voordeel van het werken met een RvA?

De RvA zien we als klankbord om zaken waar we zelf mee ‘worstelen’ tegen het licht te houden. De ervaren RvA-leden die via RVA Capabel geïntroduceerd zijn, geven ons gevraagd, maar ook ongevraagd advies met betrekking tot zaken waar we zelf niet 1, 2, 3 een oplossing voor hebben.

Mede door het netwerk van onze RvA-leden, komen zij snel met oplossingen, waardoor wij worden ontlast. Zij houden ons een spiegel voor en maken ons bewust, zodat we anders tegen zaken aan gaan kijken. Daar zijn we heel blij mee. 

Onze RvA-leden hebben een objectieve kijk op de gang van zaken en brengen een dijk van ervaring mee. Daarmee zijn ze een aanwinst voor je bedrijf! Voor DERO GROEP, maar mogelijk ook voor andere bedrijven.

Wat zijn belangrijke aandachtspunten bij het installeren van een RvA?

Belangrijk is dat je op zoek gaat naar de belangrijkste strategische en tactische uitdagingen. Deze neem die op in het profiel dat ontwikkeld wordt. Heb je diverse aandachtsgebieden blootgelegd, zoek dan verschillende RvA-leden die de verschillende deelgebieden beheersen. 

Ga niet over één nacht ijs, maar stel – met een specialist zoals RVA Capabel – een zorgvuldige selectieprocedure op om de juiste kandidaten te werven. Neem hier echt de tijd voor, en doe geen concessies aan de kwaliteit. 

Door de voorgestelde kandidaten uit het ruime netwerk van RVA Capabel hebben wij gemerkt dat er veel keuze/aanbod is van uitstekende kandidaten. De mensen selecteren die het best passen bij je bedrijf en je grootste uitdagingen, is een serieuze klus. Zorg dat je een klik hebt met de RvA-leden en benoem uit hun midden een voorzitter. Doe dat niet zelf.

Terug naar alle cases